Fri fiskeri i Danmark

Mange tror at det er svært at finde en sø man kan fiske frit i, men det er heldigvis helt forkert. Godt nok er mange af de danske søer privatejede, men skov og naturstyrelsen har åbnet for frit fiskeri, i over 100 søer landet over. Nogle af søerne kan være svært tilgængelige, men der burde alligevel være mulighed for at du kan finde et godt sted i nærheden af hvor du bor. Disse søer kan du finde inde på skov og naturstyrelsens hjemmeside. Under hver eneste sø kan du se forskellige oplysninger om stedet. Det er en god idé at tjekke siden jævnligt, da der kan være ændringer omkring søerne. Nye søer kan komme på listen, gamle kan ryge ud og andre ting kan ændres, så det er vigtigt at holde sig opdateret.

Det kan også være at du kender til en sø, som ikke er på listen hos skov og naturstyrelsen. Som udgangspunkt er det svært at få lov til at fiske i disse, da de oftest er privatejede, men det kan alligevel lade sig gøre, hvis man er lidt opsøgende. For det første skal man prøve at finde ud af hvem der ejer søen. Er det en privat, kan man prøve at spørge pænt om lov og selvfølgelig love at rydde op efter sig selv. Det værste der kan ske er at du får et nej, så der er intet at miste. Hvis du er så heldig at du får lov til at fiske der, står du i en super god situation. Der er nemlig ikke stor for chance for at søen bliver overrendt af andre fiskere og du kan derfor have det lidt for dig selv. Sørg derfor for at holde dig gode venner med ejeren af søen, så du ikke spilder denne chance.

Hvis det derimod er en lystfiskerforening der råder over søen, kan man få adgang til søen ved at melde sig ind i foreningen. Det har også den fordel at man kan mødes med nogle andre fiskere, og udvikle sit fiskeri på den måde. En lystfiskerforening vil typisk også have adgang til andet fiskevand, så det kan kun anbefales at melde sig ind i en sådan. Sportsfiskerforbundet har en oversigt over alle deres sportsfiskerforeninger i Danmark.

Har du læst min guide omkring nybegynder fiskegrej?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Fri fiskeri i Danmark, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Incoming search terms: